-Táplálékunk legyen tele ballasztanyagokkal (zöldségfélék, gyümölcsök), ezek jót tesznek a beleknek, telítettség érzést okoznak.
-Rágjunk tudatosan és sokáig, hiszen az emésztés már itt elkezdődik.
-Minnél kevesebb húst fogyasszunk, hiszen az állatokat amikor a vágóhídra viszik, tele lesznek félelemmel, stresszel, ami sejt szinten is bennük van, amit mi később elfogyasztunk és átvesszük ezt a rezgést, ezt az energiát.
-Étkezzünk lassan, békésen, nyugodtan.
-Ha azt érezzük, hogy elég volt a táplálék, ne együnk tovább, csak azért, hogy elfogyjon az étel, hagyjunk helyett a folyadéknak is.
-Könnyebben feldolgozódik az étel, ha kevesebb mint 5 félét fogyasztunk.
-Gyümölcsök, zöldségfélék és gabonafélék fontos tápanyagokkal vannak telítve és rengeteg energiát adnak.
-Étkezés közben csak pozitív dolgokról beszélgessünk, mely az ételt os pozitív energiával tölti fel.
-Áldjuk meg az ételt és szeretettel gondoljunk a Földre, mely lehetővé tette, hogy a táplálék nővekedjen!