2009. április 5., vasárnap

Egészséges táplálkozás


-Táplálékunk legyen tele ballasztanyagokkal (zöldségfélék, gyümölcsök), ezek jót tesznek a beleknek, telítettség érzést okoznak.

-Rágjunk tudatosan és sokáig, hiszen az emésztés már itt elkezdődik.

-Minnél kevesebb húst fogyasszunk, hiszen az állatokat amikor a vágóhídra viszik, tele lesznek félelemmel, stresszel, ami sejt szinten is bennük van, amit mi később elfogyasztunk és átvesszük ezt a rezgést, ezt az energiát.

-Étkezzünk lassan, békésen, nyugodtan.

-Ha azt érezzük, hogy elég volt a táplálék, ne együnk tovább, csak azért, hogy elfogyjon az étel, hagyjunk helyett a folyadéknak is.

-Könnyebben feldolgozódik az étel, ha kevesebb mint 5 félét fogyasztunk.

-Gyümölcsök, zöldségfélék és gabonafélék fontos tápanyagokkal vannak telítve és rengeteg energiát adnak.

-Étkezés közben csak pozitív dolgokról beszélgessünk, mely az ételt os pozitív energiával tölti fel.

-Áldjuk meg az ételt és szeretettel gondoljunk a Földre, mely lehetővé tette, hogy a táplálék nővekedjen!
"Hibázz annyit, amennyit csak lehet és közben egyetlen dologra figyelj, ne kövesd el újra ugyanazt a hibát. És fejlődni fogsz."
Osho