2009. április 21., kedd

Nők a szeretetről


Osho-t és Műller Pétert is nagyon szeretem olvasni és tanításaikat igyekszem a saját tudatosságomba beépíteni, minden tiszteletem és szeretetem az ővék. Mégis a szeretettel kapcsolatos könyveikkel bajba kerültem. Persze ha kívülről figyelem ömagam, akkor tudom, hogy valószínűleg nekem van a szeretettel bajom. Úgyanis azt tanítják, hogy ne legyenek elvárásaid, ne akard, hogy szeressenek, elég ha te szeretsz, ha te adsz,.Adj, adj, majd egyszer visszakapod.

De egy nő aki, alapjáraton a befogadó minőségét képviseli, még akkor is, ha arra törekszünk, hogy az egyensúly meglegyen, hiszen akkor van harmónia ha a bennünk lévő férfi minőséget és a nőit is megéljük. Egy nő, aki szeretne kapni, szeretetett, odafigyelést, törődést, kedvességet, megértést, stb. (tehát természetesen nem pénzen vásárolt értékekre gondolok), hanem az igazi értékekre. Tehát szeretnék kapni, természetesen adni is, sőt ha van egy társam akit szeretek akkor adok, adok, szeretetett, megbecsülést, törődést, figyelmet..stb. törekszem arra, hogy boldog legyen, hogy örömet szerezzek neki, legyen elegendő szabadsága. stb. Napról-napra, hétről-hétre, és cserébe én nagyon keveset kapok vissza. Persze azt mondja, hogy szeret, de hogyan szeret? Miért szeret? Azért szeret mert én szeretem? Azért szeret mert én adok? Meddig lehet csak adni és nem kapni? S ha hiányzik, hogy nem kapok, akkor az már elvárás? Akkor már nem igaz szeretetett érzek? Egy kapcsolatban, egy szerelmi kapcsolatban az egyensúlynak fenn kell állnia. Az adok-kapok egyensúlynak.

Férfiak, sosem fogjátok megérteni a nőket, mint ahogy a nők sem fogják megérteni a férfiakat.

Nem kell, hogy a csillagos eget hozzátok le az égről, nem kell autó vagy ház, egy szerelmes nőnek csak egy ölelés, egy kedves szóra van szüksége.

De a kérdésem, miért kell ezt mondani? Miért nem jön magától ez az érzés?

Egy kapcsolatért mindennap tenni kell. S ha a férfi elkényelmesedett, mert a szeretett személy már mellette él, akkor miért nem jön belülről, hogy adjon?
Miért kell játszmázni?

Miért nem lehet a szeretet tisztaságát megélni?

"Hibázz annyit, amennyit csak lehet és közben egyetlen dologra figyelj, ne kövesd el újra ugyanazt a hibát. És fejlődni fogsz."
Osho