2010. augusztus 21., szombat

Boka és térd fájdalom szimbóluma

kérdés


Kedves Erika!Szeretném megkérdezni a boka és térd fájdalom mit jelent és mit kell tennem.Válaszát nagyon szépen köszönöm Erzsó.
kérdés: Erzsébet 1960 2010. 08. 10. 18:59 2


Kedves Erzsó!

A boka és a térd ízület fájdalma arra hívja fel a figyelmet, hogy a biztonságot önmagában kell megtalálni. Az ízületek a rugalmassággal vannak összefüggésben. Nagy kilengések esetén, ha sokszor indokolatlanul nagy örömöket és nagy bánatokat él meg, s ezek is csak rövid ideig tartanak, majd hatalmas visszaesés következik be, ez is igazolja, hogy hiányzik a belső bizonyosság, a középpont, a mag, ahol minden kezdődik és végződik. Ilyenkor a külső környezet és az egyensúly elvesztésétől való félelem irányítja az érzéseket, az életet. A boka, a Földtől való elrugaszkodást szimbolizálja, hogy magasra tudjunk ugrani és puhán visszaérkezni. A térd, az alázat jelképe, megtanít rá, hogy történnek dolgok, amiket nem tudunk befolyásolni, amikor ki kell mondani
-Megtettem mindent, most már, "Legyen meg a Te akaratod!"

A boka a felugrás, a térd a leborulás, a fájdalomtól egyik sem lehetséges, így segít abban, hogy megtalálja a középpontot.

OSHO, azt tanította, hogy legyen a lábad a talajon, de a fejed a fellegek felett. Törekedjen arra, hogy a földi és az égi világgal egyaránt összeköttetésbe, harmóniába kerüljön, hogy mindkét erő szabadon áramolhasson. A mai gazdasági-társadalmi helyzetben fontos szerepe van a pénznek, de önmaga megtalálása, álmai megvalósítása, a belső béke megteremtése, a kreativitásának kifejezése, a szeretet megnyilvánulása is pont olyan fontos. A boldogságot, a harmóniát, a biztonságot csak önmagunkban találhatjuk meg. A fájdalom megállít és figyelmeztet, hogy lassítson a tempón, forduljon egy kicsit befelé, és találja meg, hogy mi létezése valódi célja!
Megtisztelt a kérdésével, köszönöm!
Erika
"Hibázz annyit, amennyit csak lehet és közben egyetlen dologra figyelj, ne kövesd el újra ugyanazt a hibát. És fejlődni fogsz."
Osho