2010. augusztus 12., csütörtök

Savasódás szimbóluma


Kedves Erika!

Kérem, írja meg nekem, mit kell tennem, ha elsavasodott a szervezetem.

Köszönöm!

Eszterlánc
kérdés: eszterlanc33 2010. 08. 10. 12:07 1

Kedves Eszter!


A savasodás mint szimbólum, rámutat arra, hogy mérgező anyagok árasztották el a testet. Mérgesnek lenni, annyi mint haragudni. "Savanyúvá" válni azt jelenti, hogy lenyeljük a mérgünket, elfojtjuk a haragunkat, többnyire az élet árny oldalát látjuk, így csökken az energiaszintünk és nagyon kevés örömben van részünk. Testünknek méregtelenítéssel segíthetünk, ami lehet böjt, somkóró, kálmosgyökér, körömvirágból készült tea fogyasztása. Lúgosító hatású étrend, mely sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz.
De a gyógyításnak több szintje van, így a lelki és a gondolati (szellemi)szinten is változásra van szükség. Kérdezze meg önmagától, hogy- valóban ilyen savanyúan, ilyen negatívan élem az életemet? Miért nem látom a szépet, a jót, a pozitív dolgokat? Lehet, hogy gondolati szinten neheztelünk önmagunkra vagy másokra mert megbántottak vagy elfogadhatatlan elvárásaik voltak. S mivel féltünk a veszteségtől, nem álltunk ki önmagunkért, így kialakult a harag érzése, mely emészti lelkünket, s ez a méreg jelenik meg a szervezetünkben is. Kérdezze meg önmagától- Haragszom valakire, vagy önmagamra? Miért nem tudom elengedni ezt a negatív érzést? Engedje fel a tudatalattijából azt a konfliktust, emlékezzen rá, s engedje meg, hogy érezze a haragot, adjon neki energiát, majd engedje el, hogy helyette a megbocsájtás járja át a lelkét. A weblapomon található rövid harag elengedése meditáció segíthet önnek. S mostantól konfliktusok esetén tudatosítsa azt az érzést ami keletkezett. Mondja ki, pl.- most megbántottnak érzem magam! S próbálja meg kívülről látni az eseményt, meglátni benne, hogy mire tanítja ez a helyzet? Lehet, hogy a konfliktus kezelésre? Lehet, hogy álljon ki önmagáért? Vagy a megbocsájtásra?

Megtisztelt a kérdésével, köszönöm!
Erika
"Hibázz annyit, amennyit csak lehet és közben egyetlen dologra figyelj, ne kövesd el újra ugyanazt a hibát. És fejlődni fogsz."
Osho