2010. augusztus 25., szerda

Váll szimbóluma


váll fájdalom


Kedves Erika! Azt szeretném kérdezni, hogy milyen lelki okai vannak a férjem sorozatos váll fájdalmainak? Titkol valamit? Köszönettel: LINDA
kérdés: linda anyu 2010. 08. 13. 08:32 6






Kedves Linda! A váll az élethez való viszonyról árulkodik, jelzi, hogy ki milyen terhet visel, s ez alatt, hogyan érzi magát. A megkeményedett, megfeszült izmok jelzik, hogy képtelen az ellazulásra, a megpihenésre. A váll feladata, hogy biztosítsa,a a karok számára a cselekvés szabadságát. A fájdalom blokkolja a tevőleges energiát, jelzi, hogy túl sok terhet vett magára, s mivel fél az önmagával szembeni kudarctól és csalódástól, nem engedi meg önmagának, hogy lazítson. Nem kér segítséget, mindent egyedül akar megoldani, úgy, hogy szívét, érzelmeit háttérbe szorítja, s helyette a gondolkodást helyezi előtérbe. Segítsen neki, hogy felébredjen, kérje meg, hogy guggoljon le ön elé, és ön hátulról, mindkét kezével nyomja erősen lefelé a vállát. Először még lehet, hogy tetszik neki, de ön folytassa, ha kell erősebben, nehezedjen rá teljes súlyával, addig amíg azt nem mondja, hogy elég, már nem bírja ezt a terhelést. Ekkor engedje el és kérdezze meg tőle: -Ugye mennyivel könnyebb terhek nélkül? Dönthetsz úgy is, hogy ezeket a terheket megosztod velem és ezután együtt oldjuk meg a problémákat, a feladatokat.- Hiszen megfogadták, hogy jóban, rosszban, betegségben, egészségben, szeretetben együtt!
Kérdésével megtisztelt!
Erika
"Hibázz annyit, amennyit csak lehet és közben egyetlen dologra figyelj, ne kövesd el újra ugyanazt a hibát. És fejlődni fogsz."
Osho